Kategoriler
Andız Pekmezi

Andız Pekmezi

24.10.2021
Andız pekmezi muhtemelen ülkemizde de en az bilinirliği olan pekmez çeşididir. Ancak burada önemli olan konulardan birisi içeriğinde bulunan ve sağlığa olumlu etkileriyle bilinen bileşenlerdir.

Andız Pekmezi

Andız pekmezi muhtemelen ülkemizde de en az bilinirliği olan pekmez çeşididir. Ancak burada önemli olan konulardan birisi içeriğinde bulunan ve sağlığa olumlu etkileriyle bilinen bileşenlerdir. Doğal bir şifa deposu olarak bazı hastalıkların organik bir biçimde tedavi edilmesinde güçlü bir yöntemdir. Hatta doğal ilaç olarak anıldığına bile rastlayabilirsiniz. Bu kadar az bilinmesinin başlıca sebebi ise andız bitkisinin pek tanınmamasından kaynaklıdır.

Aynı zamanda pekmez denildiğinde çoğunlukla çok bilinir meyveler tercih edildiğinden dolayı doğal andız pekmezi bir adım geride kalabiliyor. Bunun için andızın ne olduğuna bakmak faydalı olabilir. Andız alt seleksiyon bir ardıç türü olarak yetişen bitkilerdendir. Türkiye, Yunanistan ve Suriye odaklı bir yetişme bölgesi mevcut. Yüksek kayalıklarda yetişiyor olması ise erişimini daha da güçleştiriyor. Ancak elde edilen sonuç son derece yararlı oluyor.

 

Andız Pekmezi Faydaları Nelerdir?

Andız pekmezi faydaları arasında bulunan tüm maddelerle insan sağlığı için ne kadar önemli bir şifa olduğunu kanıtlıyor. Özellikle solunum rahatsızlıklarında en önemli doğal tavsiyeler arasında olduğunu uzmanların önerilerine baktığımızda anlayabiliyoruz.

  • Bronşit, astım ve solunum yollarıyla alakalı tüm rahatsızlıklar için tedavi edici bir etkisi vardır.
  • Bağışıklığı güçlendiren, beyaz kan hücreleri olan akyuvarların sayısını ciddi bir biçimde arttıran besinlerdendir.
  • Antioksidan olarak güçlü bir yapısı vardır ve bu noktada vücuttaki toksinleri atmayı başarır.
  • Böbrek taşı düşürme sürecinde etkilidir ve ağrıları dindirebilir. Aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu da engelleyen düzenli bir kullanım söz konusudur.
  • Cilt hastalıkları ve çeşitli alerjenler için tedavi edici etkisi vardır.
  • Ağız içerisinde oluşan aft ve yaralar için tavsiye edilmektedir.
  • Kemik erimesi başta olmak üzere kemik yapısıyla alakalı tüm rahatsızlıklarda en önemli doğal çözümlerden birisidir.
  • Yine kemikleri güçlendiren, eklem ve kas yapısını düzenleyen, romatizma gibi ağrı merkezli rahatsızlıkları gideren özelliğinden söz etmek gerek.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarında iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Kan yapıcı özelliği çok bilinmesine karşılık kanı temizleyici bir özelliğe sahip olduğu pek çok kişi tarafından bilinmez.

Bilhassa solunum yolları, kalp ve damar sağlığı gibi noktalarda sorun yaşayanlar için andız pekmezi yaraları es geçilemeyecek kadar değerlidir.

 

Andız Pekmezi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Andız pekmezi iyi gelen hastalıklar arasında tabii ki solunum yollarıyla alakalı olan hastalıkları ilk sırada değerlendirebiliriz. Çünkü bilhassa astım ve bronşit hastalarına tavsiye edilmeye devam ediliyor. Tabii ki bunun dışında kalp ve damar yollarında rahatsızlık olanlar, romatizma sorunu yaşayanlar, kemik erimesi olanlar ve böbrek taşı düşürenler için önemli bir doğal ilaca dönüşmüştür.

Genel anlamda bu kadar yoğun bir faydadan söz edebilmek için tabii ki doğallıktan taviz verilmemesi gerektiğini hatırlatmak gerek. Eğer doğal andız pekmezi siparişi verirseniz tüm bu faydaları gözlemlemek için düzenli tüketmeniz yeterli olacaktır. Kimyasal bileşenlere sahip olan ürünlerden uzak durmak bu minvalde önemlidir.

 

Andız Pekmezi Ne Kadar Tüketilmeli?

Andız pekmezi ne kadar yenir konusunda standart olarak tüm pekmezler için öngörülen kıstaslar baz alınabilir. Tüm doğal ya da doğal olmayan, faydalı ya da zararlı gıdalar için ortak bir paydadan söz etmek mümkündür. Her şeyin fazlası zarar olduğunun bilincinde olarak günde 1-2 kaşık tüketilmesi yeterli olacaktır. Daha fazla tüketilmesi doktor tavsiyesine bağlı olarak sorun yaratmayacağı gibi kişinin kendi kararıyla buna başlaması pek tavsiye edilmez. Ancak organik andız pekmezi günde en az 1 kaşık tüketilmesi tavsiye edilen doğal şifa depoları arasında yer almaktadır.

 

BLOG ARA
BLOG KATEGORİLERİ
POPÜLER BLOGLAR